De ce este important sa ne desfasurăm activitatea intr-un mediu cu aer curat?

Aer-curat-interior

De ce este important sa ne desfasuram activitatea intr-un mediu cu aer curat?

Poluarea aerului interior – ce este si cum ne afecteaza?

Poluarea interioară este cauzată de prezenţă în aerul interior a unor concentraţii crescute de specii chimice (de exemplu, monoxidul de carbon), procese fizice (de exemplu zgomotul) sau contaminanţi biologici (de exemplu acarienii din praf).

Printre sursele de poluare ale aerului de interior, cele mai frecvente sunt arderea combustibililor fosili pentru încălzire şi gătit, fumatul, emisiile din materialele de construcţie, mobilierul, covoarele, utilizarea substanţelor chimice pentru menaj, ventilarea incorectă sau întreţinerea necorespunzătoare a sistemelor de aer condiţionat, infiltrarea de poluanţi atmosferici din proximitatea exterioară.

Calitatea aerului se măsoară în funcţie de cantitatea particulelor aflate în suspensie (PM10 şi PM2.5) şi a altor substanţe chimice şi gaze, cu aparatura specializată.

Un adult inspiră şi expiră de aproximativ 22.000 de ori pe zi, absorbind între 15 şi 20 de mii de litri de aer. Cu fiecare inspiraţie inhalam între 40.000 şi 75.000 de mii de particule de praf. Un gram de praf poate conţine până la 700 de milioane de diverse molecule ce pot reprezenta un pericol uriaş pentru sănătate – de la infecţii respiratorii, la infecţii cu bacterii, alergii sau înrăutăţirea simptomelor astmului. Unele studii susţin chiar că nivelul de calitate al aerului poate să ne afecteze atenţia,creativitatea şi/sau productivitatea.

Ionizatorul de aer NFE asigura un mediu de lucru curat şi sănătos pentru echipa ta.

Există o legătură clară între particulele în suspensie din aer (picuri de apă, praf, etc) şi răspândirea virusurilor şi bacteriilor. Acestea circulă în aer ataşându-se de micropicaturile de lichid şi microparticule de praf, fapt care le permite răspândirea pe suprafeţe mari, afectând sănătatea persoanelor care îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu închis.

Ionizatorul de aer NFE emite în aer ioni negative care încarcă electric particulele de praf aflate în suspensie. Prin intermediul acestui process de ionizare, particulele de praf devin mai grele şi cad pe jos, de unde pot fi aspirate cu ușurință sau spălate.

De aceea, Ionizatoarele de aer sunt foarte eficiente în prevenirea şi combaterea apariţiei infecţiilor provocate de bacteriile purtate de particulele de praf din aer, reprezintă o soluţie eficienta în

scăderea ratei răspândirii infecţiilor virale şi scad nivelul de încărcare statică (ESD) a suprafeţelor, hainelor şi pardoselilor.

Poti solicita o testare gratuita a Ionizatorului de aer la sediul firmei tale. Ne deplasăm oriunde în ţară şi furnizăm aparatura necesară pentru măsurarea calităţii aerului. Pentru detalii, ne poţi contacta la 0742 169 169 sau la adresa de e-mail office@aer-curat.com.

Mai multe informaţii despre legislaţia în vigoare şi informaţii în timp real despre poluarea aerului puteţi găsi pe website-ul Ministerului Mediului.

Iti mai recomand si articolul: „Pericolul pluteste in aer„, acolo veti gasi un video, publicat de ProTV.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *