Pericolul pluteste in aer

Pericolul-pluteste-in-aer

Pericolul pluteste in aer

În aceste zile, în plină pandemie, se vorbește foarte mult despre măștile respiratorii de protecție. Despre diferitele tipuri de măști sau despre eficacitatea și importanța purtării acestora, mai ales în spațiile publice închise.

În contextul informațiilor și studiilor din care reiese că virușii circulă prin aer atașate de particulele de praf și de stropii de apă aflate în suspensie, este tot mai clar că purtarea acestor măști ne poate proteja de contactarea acestor virușiSfaturi în acest sens ne sunt date inclusiv de specialiștii din domeniul medical. Cum ar fi și recomandările dumnului doctor Virgil Mustaşef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Un experiment realizat de televiziunea de stat din Japonia, ne arată că virusul poate fi transmis prin micropicăturile de apă care rămân suspendate în aer timp de zeci de minute. După un stănut, o tuse sau chiar și în cazul în care cineva vorbește mai tare.

Riscul infectării prin acești micropicături crește într-o încăpere închisă, micropicăturile circulând în aer peste 20 de minute.

O încăpere bine aerisită va reduce considerabil timpul în care aceste micropicături rămân în suspensie. Dar ce facem dacă sunt încăperi mari sau încăperi în care aerisirea este aproape imposibilă? În aceste încăperi echipamentele de purificare al aerului pot fi de real ajutor. Particulele aflate în suspensie fiind rapid filtrate sau coborâte la sol (în cazul ionizatoarelor de aer).

Într-o emisiune al Știrilor PRO TV din 01 Aprilie 2020, este prezentat acest experiment realizat de televiziunea din Japonia, respectiv interviul cu domnul doctor Virgil Musta.

Cat de bine seamana tehnologia IonFlow prezentata in acest video ca o solutionare, cu reala problema din stire ?

 

 

One thought on “Pericolul pluteste in aer”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *